Předběžné zkoušky 8.10.2011 Jizerské hory – Fojtka

Dne 8.10.2011 se konaly Pb v honitbě LČR – LS  Jablonec / Nisou  – Fojtka, pod záštitou OMSu Liberec a ve spolupráci s personálem LS a členů ČMKCHB oblasti č.2.

Celé zkoušky provázelo velice nepříznivé počasí, což se pravděpodobně projevilo na celkovém výsledku zkoušek, přesto, že bylo vše řádně připraveno, dva psi byli hodnoceni  v I.ceně, pět ve III.ceně a dva v průběhu zkoušek  odstoupili.

Při zahajovacím nástupu, který byl doprovázen Loveckým triem z Valdštejna, se postavilo 6 fen BB a 3 psi BB, ale jen 7 z tohoto počtu získalo loveckou upotřebitelnost. Je třeba vyzvednou výkon BB  Arga Voděradské bučiny – vůdce ing.Mgr. Marek Tuma, který i přes nepřízeň počasí získal 238 bodů v I.ceně a fenky BB Edy Jakubianský potok – vůdce ing. Luboš Vodolan, která taktéž získala 238 bodů v I.ceně.

Při závěrečném nástupu, díky sponzorům a organizátorům, obdržel každý pejsek hodnotnou cenu a vítěz od OMSu pohár. Pořadatelům patří dík za dobrou organizaci celé akce, taktéž všichni ocenili občerstvovací stanici umístěnou přímo ve středu všech prací a tím byla dostupná pro každého v průběhu celých zkoušek. Také je třeba poděkovat trubačům, kteří vydrželi až do konce, i když byl téměř mráz, pršelo a sem tam propadla i sněhová vločka. Tak na konec  ještě jednou dík všem, kteří se na  přípravě a zdárném průběhu této akce podíleli !

Horidooo!    Pavel Bejček