Pb „O putovní pohár Jaromíra Ptáčka“ 15.10.2022

V sobotu 15.10.2022 proběhly v oblasti č. 4 Náchod – Rychnov nad Kněžnou Předběžné zkoušky barvářů „O putovní pohár Jaromíra Ptáčka“.
Již v pátek 14.10.2022 se sjeli do Zdobnice nominovaní rozhodčí – Milan Pavlík, Petr Skrbek a Pavel Bareš. Dále také čekatelka Veronika Wonke. Proběhla porada rozhodčích a následně byly řádně nachystány a označeny stopy, připravené pro plánovanou jednu skupinu 6 psů.
Sobotní ráno přivítalo všechny zúčastněné deštivým počasím. Na nástupu bylo připraveno 5 vůdců se svými barváři. Jeden vůdce se z důvodu nemoci nemohl dostavit a řádně se omluvil. Akce byla zahájena podle časového harmonogramu. Proběhl nástup účastníků, byli představeni rozhodčí a ředitel zkoušek Ing. František Turek popřál všem hodně štěstí. Po veterinární kontrole, kterou provedl MVDr. Šašek, se všichni rozjeli do honitby. Zázemí bylo připraveno u Lesní školky Kačerov, kde bylo k dispozici tradičně výborné občerstvení.
Počasí nám nebylo vůbec nakloněno. Silný déšť a hustá mlha zapříčinila menší účast v koroně. Rozhodčí se zhostili své práce a hodnotili předvedenou práci dle zkušebního řádu. Po ukončení stop fundovaně práci okomentovali a přidělili bodové hodnocení. V průběhu zkoušek bohužel dva vůdci odstoupili. Zdárně všechny disciplíny dokončili tři vůdci se svými barváři. Všichni tři obstáli ve II. ceně. Vítězem zkoušek se stal Josef Frynta se psem BB Jacco z Vihorlatských bučín s počtem 222 bodů. Na druhém místě Tomáš Vaněček s fenou BB Airi od Suché skály s počtem 218 bodů. Třetí místo vybojoval Marcel Krejsa se psem BB Ares od Suché skály s počtem 208 bodů.
Vítězové obdrželi mnoho hodnotných cen. Hlavní cenou byl odstřel daňka, který tradičně věnovaly Lesy Colloredo-Mansfeld s.r.o.. Putovní pohár Jaromíra Ptáčka předal Josefu Fryntovi loňský vítěz Ing. František Turek. Poděkování patří všem, kteří se aktivně na přípravách a vlastních zkouškách podíleli. Zejména děkujme Ing. Františku Turkovi za propůjčení honitby a zajištění kusu vysoké. Barvářům a jejich vůdcům přejeme dostatek práce a příležitostí pro dosledy v nadcházející sezoně. Příznivcům, kamarádům a přátelům přejeme zejména hodně zdraví. Těšíme se na shledanou při dalších společných akcích.
Barvářům zdar!